Opdateret 21. januar 2019:
Den 22. januar 2019 – åbner den populære Mission Chinese Food restaurant fra San Francisco sin filial i Danmark.
Vesterbro Chinese Food – ny restaurant på Vesterbro i København.
Restauranten kommer til at hedde Vesterbro Chinese Food, og chefkok Stephen Julius er flyttet fra New York til København for at drive restauranten.
Som beskrevet nedenfor i artikel fra oktober 2018 er danske Mikkeller med i projektet omkring Vesterbro Chinese Food.
Link til Vesterbro Chinese Food hjemmeside
(Artikel fra 30. oktober 2018)
Den meget anmelderroste restaurant Mission Chinese Food, som ligger på Mission Street i centrum af San Francisco, åbner i januar 2019 restaurant på Vesterbro i København.
Mission Chinese Food i San Francisco – koncept kommer til København.
Mission Chinese Food startede i en madvogn
Tilbage i 2008 stillede den unge kok Anthony Myint og hans hustru Karen Leibowitz en food truck op på hjørnet af Mission St. og 21st St. i San Francisco. Herfra solgte de friske fladbrød med forårsløg, svinekød og jicama – en rodfrugt fra det sydamerikanske køkken.
I løbet af få uger blev deres street food så populær, at lange køer hver aften kunne opleves foran madvognen, og det blev starten på Mission Street Food, som hurtigt flyttede ind i lokaler sammen med en eksisterende kinesisk restaurant på Mission St. i San Francisco. I begyndelsen var Mission Street Food kun åben to aftener om ugen.
Kreative kokke og velgørenhed
Mission Street Food blev det hippe og nye sted i San Francisco, hvor unge kreative kokke kunne komme og lave mad for en aften og derved afprøve deres nye retter på de mange kunder, som strømmede til det nye populære madsted.
For hver pop-up middag, som blev solgt, blev en del af overskuddet givet til velgørenhed, og ikke mindst de dengang nye sociale medier var grobund for den store succes, som det alternative madsted i San Francisco oplevede.
Egen restaurant i 2010
I sommeren 2010 skiftede Mission Street Food navn til Mission Chinese Food, og blev en permanent restaurant på Mission St.
Der eksperimenteres stadig meget i køkkenet på Mission Chinese Food, og maden, der bliver serveret idag, er et mix af asiatisk inspireret og ikke mindst krydret mad blandet med nord- og sydamerikanske madtraditioner.
Siden 2010 er søster-restauranterne Commonwealth samt The Perennial kommet til i San Francisco, og to filialer af Mission Chinese Food er ligeledes åbnet i New York – en i Brooklyn og en på Manhatten.
Øllen “Mission Chinese Food” brygget af Mikkeller.
Samarbejde med danske Mikkeller
Når Mission Chinese Food til januar 2019 åbner på Viktoriagade på Vesterbro i København, vil det være i tæt samarbejde med den danske stifter og indehaver af bryggeriet Mikkeller.
Mikkeller – hvis borgerlige navn er Mikkel Borg Bjergsø – åbnede i 2013 sin populære Mikkeller ølbar i San Francisco, og lige siden har Bjergsø været stamkunde hos MCF, når han er i byen. Mikkeller og MCF har i fællesskab kreeret øllen “Mission Chinese Food”, som sælges i MCF restauranterne.
Ifølge Bjergsø har det krævet en del overtalelse at få Anthony Myint med på ideen om samarbejde om at åbne restaurant i København, og det var først efter Myint i begyndelsen af oktober besøgte København, at han endeligt godkendte projektet.
Myint var under sit besøg i København bl.a. rundt i flere asiatiske supermarkeder for at sikre, at de mange special-produkter, som køkkenet på Viktoriagade skal bruge, kan fåes lokalt.
Krav om CO2 neutralitet
Stifter af Mission Chinese Food Anthony Myint er særdeles klimabevidst, og han er også medstifter af organisationen Zero Foodprint, som arbejder for at reducere restauranters klimaaftryk.
Myint’s største krav har været at restauranten i København skal være CO2 neutral, hvilket betyder at både forbrug og indkøb i foretagendet skal kortlægges detaljeret for at blive i stand til at kompensere for restaurantens klima-aftryk ved at investere i ‘carbon credits’, der går til CO2-reduktion-projekter i fødevareindustrien.
Restaurant med høj musik og spraglet indretning
Konceptet fra den oprindelige Mission Chinese Food i San Francisco vil blive overført til den nye restaurant på Vesterbro. Papirsdrager i loftet, sjove plakater, utraditionelt indrettede toiletter samt høj musik og dæmpet belysning er blot nogle af elementerne, som vil gå igen i den nye restaurant.
Musik spiller en vigtig rolle i restauranten, og det er også derfor, at lokalerne i Viktoriagade skal lydisoleres, således beboere i lejligheder ovenover restauranten ikke bliver generet, oplyser Mikkel Borg Bjergsø.
Link til bordreservering på Vesterbro Chinese Food
Relaterede artikler:
- Dansk Michelin kok åbner ny restaurant i Brooklyn
- Claus Meyer tager New York koncept med til København
Denne artikel er senest opdateret: 29. januar 2019.